Asbestonderzoek

Asbestonderzoek bureau Öko-Care helpt u bij al uw asbest problemen! Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestonderzoek! Öko-Care is een onafhankelijk milieuadviesbureau. Wij begeleiden en adviseren bedrijven, particulieren, overheden en organisaties op het gebied van asbest. Wij zijn de specialisten op het gebied van: Asbestinventarisatie, asbest advies of asbest verwijderen. Alle asbestanalyses worden uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium. Öko-Care is gecertificeerd conform procescertifcaat asbestinventarisatie. Wij staan graag voor u klaar om het gehele asbest traject te begeleiden en te adviseren!

Wat is een asbestonderzoek?

Een asbestonderzoek is nodig wanneer u bijvoorbeeld een renovatie of sloopwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren aan een gebouw of object. Ook wanneer u asbest wilt laten saneren is een dergelijk onderzoek benodigd. Een asbestonderzoek moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf en een deskundig inventariseerder asbest (DIA). Pas  na het volgen van de cursus en het behalen van het DIA-certificaat mag een DIA zelfstandig asbestonderzoeken uitvoeren. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Öko-Care beschikt over gecertificeerde & ervaren DIA’s. Onze medewerkers zijn flexibel & deskundig op onderzoeken van asbestverdachte materialen en geven van asbest advies.

Asbestonderzoek offerte

Wanneer een asbestonderzoek?

Asbestonderzoek

Heeft u renovatie-  of sloopwerkzaamheden gepland? Zoals bijvoorbeeld een verbouwing aan of uitbreiding aan uw woning? Verkoopt u uw bedrijfsruimte, woning of kantoorpand, of bent u bezig met de aankoop van uw droomhuis? Wilt u inzicht krijgen in de aanwezigheid van asbest in uw panden? Heeft u pand een asbestverdacht / -houdend dak? Of vraagt het bevoegd gezag om meer informatie omtrent eventueel asbest verdacht materiaal? Dan staan wij graag voor u klaar om u hierbij te begeleiden en te adviseren! Öko-Care is de professioneel op het gebied van asbest!

Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Hierdoor kan het in sommige gevallen risico’s met zich meebrengen door de asbest in een pand of object te laten zitten. Als u twijfelt over de potentiële asbest risico’s dan kunt u het beste een asbest deskundige inschakelen.

Waar voert Öko-Care asbestonderzoek uit?

Het proces van een asbestsanering begint vrijwel altijd met een asbestinventarisatie, deze asbestinventarisatie is wettelijk bepaald. Dit betekent onder meer dat een professional op het gebied van asbestsanering en asbestinventarisatie een exact protocol moet volgen voor het controleren van gebouwen. Naar aanleiding van de asbestinventarisatie zal de professional een rapport uitbrengen met daarin de aanbevelingen voor de asbestverwijdering, of juist het behoud van de huidige constructie. Gaat u een woning kopen en twijfelt u of er asbest aanwezig is? Ook dan kan een asbestinventarisatie uitkomst bieden. Vraag één van onze experts gerust naar de mogelijkheden. Öko-Care werkt samen met Tritium Advies op het gebied van asbest & andere milieuonderzoeken. Hierdoor kunnen wij zowel asbest in de bodem als asbest in gebouwen herkennen en onderzoeken. In samenwerking met Tritium voeren wij onder andere asbestonderzoek uit in de volgende steden:

Asbestonderzoek