Asbestinventarisatie Helmond

Tot 1994 was het toegestaan om asbest te gebruiken in gebouwen en daken. Wanneer u vermoedt dat er zich asbest of een andere schadelijke stof bevindt in uw woning of object dan kunt u vertrouwen op de expertise Öko-Care. Er geldt uitsluitend een verplichting voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie op het ogenblik dat u een huis van het jaar 1993 of vroeger wenst te laten verbouwen of slopen.

Asbestinventarisatie Helmond door Öko-Care

Bij iedere verwijdering van asbest, is een asbestinventarisatie rapport noodzakelijk. Zelfs in de gevallen waarbij sommige gemeentes geen sloopvergunning vereisen. In de wijziging van het arbeidsomstandigheden besluit, is namelijk bepaald dat verwijdering van asbesthoudende materialen pas plaats mag vinden op het moment dat er een asbestinventarisatie rapport aanwezig is.

Bij Öko-Care kunt u voordelig een asbestinventarisatie aanvragen. Onze deskundige helpen u graag verder. Als jong en dynamisch asbestinventarisatiebureau adviseren wij onze klanten deskundig en snel. Asbestinventarisatie is nodig om te kunnen inventariseren of er überhaupt asbest in de betreffende gebouwen aanwezig is.

Meer over Helmond

Helmond is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant in Nederland. De gemeente en stad telt 90.576 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 54,57 km² (waarvan 0,10 km² water). De gemeente Helmond maakt deel uit van het stedelijk netwerk BrabantStad en maakte deel uit van het voormalige kaderwetgebied Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Wat kost een asbestinventarisatie in Helmond

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Helmond? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

asbestinventarisatie Helmond

Asbestdaken Helmond

Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in Helmond (en de rest van Nederland) verboden. Dit betekent dat alle asbestdaken voor 2024 moeten worden geïnventariseerd en verwijderd. Het maakt hierbij niet uit of het pand of object van een particulier of bedrijf is. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het asbestverbod. Het verbod op asbestdaken heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die met asbest gepaard zijn. Verweerde asbestdaken zorgen uiteindelijk voor meer asbestvezels die in het milieu terecht komen. Ook al zijn asbestvezels met het blote oog niet zichtbaar dit betekent niet dat ze niet schadelijk zijn. Asbestdaken zijn daarom een gevaar voor de gezondheid van mensen en juist hierom is het verbod op asbestdaken in 2024 van toepassing.

Asbestonderzoek Helmond

Met ingang van het jaar 1993 is het gebruik van asbest in Nederland verboden. Ondanks het feit dat het vroeger namelijk een bijzonder populair bouwmateriaal betrof zijn er grote veiligheidsrisico’s aan het gebruik van asbest verbonden. Verschillende dodelijke aandoeningen kunnen immers ontstaan uit het inademen van asbestvezels. Omdat er voor 1993 bij het bouwen van huizen veelvuldig gebruik werd gemaakt van asbest is er tegenwoordig een onderzoek verplicht vooraleer er verbouwingen of afbraken aan dergelijke huizen kunnen gebeuren.

Werken met asbest kan levensgevaarlijk zijn. Technisch gezien is asbest een ideaal materiaal: onverwoestbaar, brandwerend en vooral bijzonder goedkoop. Tientallen jaren geleden bleek echter dat het inademen van asbestvezels gevaarlijke ziektes kan veroorzaken, zoals stoflongen, longkanker en buikvlieskanker. Het feit dat de gezondheidseffecten zich pas na langere tijd (10 tot 30 jaar) openbaren, maakt asbest tot een zeer verraderlijke stof.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Helmond of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Helmond voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte