Asbestinventarisatie Heesch

Tot 1994 was het toegestaan om asbest te gebruiken in gebouwen en daken. Wanneer u vermoedt dat er zich asbest of een andere schadelijke stof bevindt in uw woning of object dan kunt u vertrouwen op de expertise van uw gespecialiseerde asbestpartner Öko-Care. Er geldt uitsluitend een verplichting voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie op het ogenblik dat u een huis van het jaar 1993 of vroeger wenst te laten verbouwen of slopen.

Asbestinventarisatie Heesch door Öko-Care

Bij iedere verwijdering van asbest, is een asbestinventarisatie rapport noodzakelijk. Een asbestinventarisatie bureau als Öko-Care wordt veelal in het kader van een voorgenomen verkoop, sloop of renovatie van een pand, woning of object ingeschakeld. Alleen bureaus die beschikken over het juiste certificaat mogen degelijke asbestinventarisaties uitvoeren. Heeft u verbouw of sloopplannen en is uw woning of pand van vóór 1993? Schakel dan Öko-Care in voor een asbestinventarisatie Heesch.

Bij Öko-Care kunt u voordelig een asbestinventarisatie aanvragen. Onze deskundige helpen u graag verder. Als jong en dynamisch asbestinventarisatiebureau adviseren wij onze klanten deskundig, snel en voordelig. Een asbestinventarisatie is nodig om te kunnen inventariseren of er überhaupt asbest in de betreffende gebouwen aanwezig is.

Meer over Heesch

Heesch is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Peelrand. Oorspronkelijk was Heesch een zelfstandige gemeente. Sinds 1 januari 1994 maakt Heesch deel uit van de gemeente Bernheze welke verder bestaat uit de kernen Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch. In Heesch bevindt zich het gemeentehuis. Heesch is gelegen ten zuiden van Oss, aan de zuidkant van de A59, tussen ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen.

Wat kost een asbestinventarisatie in Heesch

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Heesch? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

asbestinventarisatie Heesch

Asbestdaken Heesch

Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in Heesch (en de rest van Nederland) verboden. Dit betekent dat alle asbestdaken voor 2024 moeten worden geïnventariseerd en verwijderd. Het maakt hierbij niet uit of het pand of object van een particulier of bedrijf is. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het asbestverbod. Het verbod op asbestdaken heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die met asbest gepaard zijn. Verweerde asbestdaken zorgen uiteindelijk voor meer asbestvezels die in het milieu terecht komen. Ook al zijn asbestvezels met het blote oog niet zichtbaar dit betekent niet dat ze niet schadelijk zijn. Asbestdaken zijn daarom een gevaar voor de gezondheid van mensen en juist hierom is het verbod op asbestdaken in 2024 van toepassing.

Is asbest gevaarlijk?

Werken met asbest kan levensgevaarlijk zijn. Technisch gezien is asbest een ideaal materiaal: onverwoestbaar, brandwerend en vooral bijzonder goedkoop. Tientallen jaren geleden bleek echter dat het inademen van asbestvezels gevaarlijke ziektes kan veroorzaken, zoals stoflongen, longkanker en buikvlieskanker. Het feit dat de gezondheidseffecten zich pas na langere tijd (10 tot 30 jaar) openbaren, maakt asbest tot een zeer verraderlijke stof.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Heesch of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Heesch voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte