Asbestinventarisatie Grave

Tot 1994 was het toegestaan om asbest te gebruiken in gebouwen en daken. Wanneer deze objecten worden gesloopt of gerenoveerd, is een sloopmelding omgevingsloket (OLO) of een omgevingsvergunning nodig. Voor het verkrijgen van deze vergunningen is een asbestinventarisatie nodig. Hiervoor bent u bij Öko-Care aan het juiste adres.

Asbestinventarisatie Grave door Öko-Care

Bij iedere verwijdering van asbest, is een asbestinventarisatie rapport noodzakelijk. Zelfs in de gevallen waarbij sommige gemeentes geen sloopvergunning vereisen. In de wijziging van het arbeidsomstandigheden besluit, is namelijk bepaald dat verwijdering van asbesthoudende materialen pas plaats mag vinden op het moment dat er een asbestinventarisatie rapport aanwezig is.

Bij Öko-Care kunt u voordelig een asbestinventarisatie aanvragen. Onze deskundige helpen u graag verder. Als jong en dynamisch asbestinventarisatiebureau adviseren wij onze klanten deskundig en snel. Asbestinventarisatie is nodig om te kunnen inventariseren of er überhaupt asbest in de betreffende gebouwen aanwezig is.

Meer over Grave

Grave, lokaal De Graaf genoemd is een vestingstad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is de hoofdplaats van de gemeente Grave. Op 1 januari 2016 telde Grave 8.731 inwoners.

Wat kost een asbestinventarisatie in Grave

Voorafgaand aan verbouwings- of slopingswerken is er voor het verkrijgen van een zogenaamde omgevingsvergunning altijd minstens een type A asbestinventarisatie verplicht. Het gaat hierbij om een onderzoek waarbij licht destructieve werkzaamheden worden uitgevoerd. Soms kan ook worden gevraagd naar een type B asbestinventarisatie. In dit geval kunnen er complete onderdelen van de woning gesloopt worden om asbesthoudende materialen te vinden. Of een dergelijk, extra onderzoek al dan niet is vereist blijkt doorgaans uitsluitend tijdens het uitvoeren van de type A asbestinventarisatie.

Asbestinventarisatie Grave

Asbestdaken Grave

Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in Grave (en de rest van Nederland) verboden. Dit betekent dat alle asbestdaken voor 2024 moeten worden geïnventariseerd en verwijderd. Het maakt hierbij niet uit of het pand of object van een particulier of bedrijf is. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het asbestverbod. Het verbod op asbestdaken heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die met asbest gepaard zijn. Verweerde asbestdaken zorgen uiteindelijk voor meer asbestvezels die in het milieu terecht komen. Ook al zijn asbestvezels met het blote oog niet zichtbaar dit betekent niet dat ze niet schadelijk zijn. Asbestdaken zijn daarom een gevaar voor de gezondheid van mensen en juist hierom is het verbod op asbestdaken in 2024 van toepassing.

Asbestinventarisatie Grave; vaak ook echt noodzakelijk

De geldende verplichting met betrekking tot het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie kan erg vervelend zijn. Voor zowel financiële als praktische redenen. Een dergelijk onderzoek neemt namelijk behoorlijk wat tijd in beslag en bovendien kost het ook nog eens aardig wat geld. Dit alles is natuurlijk wel waar, maar gelukkig daar staat tegenover dat alleen door middel van een asbestinventarisatie de zekerheid kan worden verkregen waar jij met betrekking tot eventuele asbest in je woning toch naar op zoek bent. Een asbestinventarisatie draagt daarom bij aan een gezonde en veilige werk, woon en leefomgeving.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Grave of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Grave voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies