Asbestinventarisatie Fijnaard

Een asbestinventarisatie is verplicht als bij een sloop of renovatie van een pand voor 1993. Ook is een asbestinventarisatie aan te raden als je vermoedt dat er asbest aanwezig is in een huis of gebouw. Onze specialisten kijken of er daadwerkelijk asbest aanwezig is, waar het asbest aanwezig is en om welke soort asbest het gaat. Een asbestinventarisatie Fijnaart dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerd asbestspecialist; Bij Öko-Care bent u daarom dan ook het aan goede adres.

Asbestinventarisatie Fijnaard door Öko-Care

Bij iedere verwijdering van asbest, is een asbestinventarisatie rapport noodzakelijk. Zelfs in de gevallen waarbij sommige gemeentes geen sloopvergunning vereisen. In de wijziging van het arbeidsomstandigheden besluit, is namelijk bepaald dat verwijdering van asbesthoudende materialen pas plaats mag vinden op het moment dat er een asbestinventarisatie rapport aanwezig is.

Ons landelijk netwerk van asbestspecialisten biedt u de beste vakmannen en diensten tegen scherpe prijzen. Een overzicht van deze specialisten in Fijnaard ontvangt u door geheel vrijblijvend het formulier in te vullen.

Meer over Fijnaard

Fijnaart (Brabants: de Fendert) is een dorp in de gemeente Moerdijk, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp was tot 1997 de hoofdplaats van de gemeente Fijnaart en Heijningen.

Wat kost een asbestinventarisatie in Fijnaard

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Fijnaard? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

Asbestinventarisatie Fijnaart

Asbestdaken Fijnaard

Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in Fijnaard (en de rest van Nederland) verboden. Dit betekent dat alle asbestdaken voor 2024 moeten worden geïnventariseerd en verwijderd. Het maakt hierbij niet uit of het pand of object van een particulier of bedrijf is. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het asbestverbod. Het verbod op asbestdaken heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die met asbest gepaard zijn. Verweerde asbestdaken zorgen uiteindelijk voor meer asbestvezels die in het milieu terecht komen. Ook al zijn asbestvezels met het blote oog niet zichtbaar dit betekent niet dat ze niet schadelijk zijn. Asbestdaken zijn daarom een gevaar voor de gezondheid van mensen en juist hierom is het verbod op asbestdaken in 2024 van toepassing.

Is asbest gevaarlijk?

Werken met asbest kan levensgevaarlijk zijn. Technisch gezien is asbest een ideaal materiaal: onverwoestbaar, brandwerend en vooral bijzonder goedkoop. Tientallen jaren geleden bleek echter dat het inademen van asbestvezels gevaarlijke ziektes kan veroorzaken, zoals stoflongen, longkanker en buikvlieskanker. Het feit dat de gezondheidseffecten zich pas na langere tijd (10 tot 30 jaar) openbaren, maakt asbest tot een zeer verraderlijke stof.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Fijnaard of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Fijnaard voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies