Asbestinventarisatie Eindhoven

Uit onderzoek blijkt dat er ook in Eindhoven nog veel asbest aanwezig is. Onze asbest specialisten in Eindhoven helpen u graag verder om uw omgeving asbestvrij te maken. Bij elke door Öko-Care uitgevoerde asbestinventarisatie in- en om Eindhoven wordt zeer grondig en systematisch te werk gegaan. Wij besteden uitermate veel zorg aan het opsporen van alle direct waarneembare asbesthoudende materialen.

Asbestinventarisatie Eindhoven door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé experts op het gebied van asbestinventarisatie Eindhoven ! Een asbestinventarisatie is een onderzoek in een gebouw, woning of bedrijfspand waarbij gezocht wordt naar materialen die asbest bevatten.

Het doel van een asbestinventarisatie is het volledig in kaart brengen, identificeren en kwantificeren van alle asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal dat aanwezig is in een object of bouwwerk. Er zijn verschillende aanwijzingen waaraan je asbest kunt herkennen. Je weet het echter nooit met honderd procent zeker: Uitsluitsel kan alleen gegeven worden na een microscopische analyse in het lab. Asbest heeft een vezelachtige structuur en de meest gebruikte vorm heeft een witte tot lichtgrijze kleur.

Onze DIA’s (Deskundig Inventariseerders Asbest) zijn echte specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Eindhoven. Zij zullen aan de hand van bouwtekeningen uit het verleden en mogelijk zelfs interviews met (oud) bewoners in kaart brengen waar zich asbestverdacht materiaal bevind. Aan de hand van deze gegevens wordt het asbestverdachte materiaal bemonsterd. Deze monsters worden naar een onafhankelijk, geaccrediteerd laboratorium gestuurd. Hierna worden alle verzamelde resultaten in een overzichtelijke rapportage verwerkt.

Meer over Eindhoven

Eindhoven (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)) is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland, in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De gemeente Eindhoven omvat naast de gelijknamige stad Eindhoven tevens het dorp Acht en de uitbreidingslocatie Meerhoven. Eindhoven is de vijfde gemeente van Nederland naar inwonertal. De gemeente telt 227.100 inwoners op een grondgebied van 88,84 km².

Wat kost een asbestinventarisatie in Eindhoven

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Eindhoven? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

Asbestinventarisatie Eindhoven

Wat is een asbestinventarisatie?

Om zeker te weten of een woning of object al dan niet asbest bevat, is het mogelijk om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren Op die manier wordt het pand gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest en kom je erachter of je woning asbest bevat. Als je asbest wil laten verwijderen dan is een dergelijke inventarisatie ook wettelijk verplicht. Dit om te voorkomen dat de regels omzeild worde en om er op toe te zien dat het asbest op een veilige en deskundige wijze wordt verwijderd. Öko-Care is de specialist op het gebied van asbest in Eindhoven.

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Asbestvezels zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen:

 • de rechte of amfiboolachtige, waaronder crocidoliet (blauwe asbest), anthophylliet (geel), amosiet (bruine asbest), tremoliet (grijs) en actinoliet (groen).
 • de spiraalvormige of serpentijnachtige, waaronder chrysotiel (wit).

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Eindhoven of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Eindhoven voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  • Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte