Asbestinventarisatie Deurne

Uit onderzoek blijkt dat er ook in Deurne nog veel asbest aanwezig is. Onze asbest specialisten in Deurne helpen u graag verder om uw omgeving asbestvrij te maken. Een veilig en vertrouwd onderkomen is namelijk niet meer dan normaal in deze tijd. Tijdens een asbestinventarisatie Deurne worden alle asbesthoudende materialen in uw woning, pand, kantoor of object in kaart gebracht. Door onze ervaring en expertise voert Öko-Care snel en voordelig asbestinventarisaties uit.

Asbestinventarisatie Deurne door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé experts op het gebied van asbestinventarisatie Deurne ! Een asbestinventarisatie is een onderzoek in een gebouw, woning of bedrijfspand waarbij gezocht wordt naar materialen die asbest bevatten.

Het doel van een asbestinventarisatie is het volledig in kaart brengen, identificeren en kwantificeren van alle asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal dat aanwezig is in een object of bouwwerk. Er zijn verschillende aanwijzingen waaraan je asbest kunt herkennen. Je weet het echter nooit met honderd procent zeker: Uitsluitsel kan alleen gegeven worden na een microscopische analyse in het lab. Asbest heeft een vezelachtige structuur en de meest gebruikte vorm heeft een witte tot lichtgrijze kleur.

Onze DIA’s (Deskundig Inventariseerders Asbest) zijn echte specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Deurne. Zij zullen aan de hand van bouwtekeningen uit het verleden en mogelijk zelfs interviews met (oud) bewoners in kaart brengen waar zich asbestverdacht materiaal bevind. Aan de hand van deze gegevens wordt het asbestverdachte materiaal bemonsterd. Deze monsters worden naar een onafhankelijk, geaccrediteerd laboratorium gestuurd. Hierna worden alle verzamelde resultaten in een overzichtelijke rapportage verwerkt.

Meer over Deurne

Deurne is een gemeente in de provincie Noord-Brabant in de regio Peelland. De gemeente telt 32.045 inwoners en heeft een oppervlakte van 119,02 km². De gemeente Deurne maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE

Wat kost een asbestinventarisatie in Deurne

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Deurne? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

Asbestinventarisatie Deurne

Asbestdaken Deurne

Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in Deurne (en de rest van Nederland) verboden. Dit betekent dat alle asbestdaken voor 2024 moeten worden geïnventariseerd en verwijderd. Het maakt hierbij niet uit of het pand of object van een particulier of bedrijf is. Ook de toestand van het dak is niet relevant voor het asbestverbod. Het verbod op asbestdaken heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die met asbest gepaard zijn. Verweerde asbestdaken zorgen uiteindelijk voor meer asbestvezels die in het milieu terecht komen. Ook al zijn asbestvezels met het blote oog niet zichtbaar dit betekent niet dat ze niet schadelijk zijn. Asbestdaken zijn daarom een gevaar voor de gezondheid van mensen en juist hierom is het verbod op asbestdaken in 2024 van toepassing.

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Asbestvezels zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen:

  • de rechte of amfiboolachtige, waaronder crocidoliet (blauwe asbest), anthophylliet (geel), amosiet (bruine asbest), tremoliet (grijs) en actinoliet (groen).
  • de spiraalvormige of serpentijnachtige, waaronder chrysotiel (wit).

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Deurne of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Naast een asbestinventarisatie in Deurne voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

Bij ons profiteert u van:

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  •  Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies