Asbestinventarisatie Den Dungen

Het uitvoeren van een asbestinventarisatie van een bouwwerk is in veel gevallen gewenst en vaak zelfs wettelijk verplicht. Zeker bij sloop, renovatie of verbouwing van een pand, dat voor 1994 is gebouwd, is een asbestinventarisatie noodzakelijk. Tijdens een asbestinventarisatie Den Dungen worden alle asbesthoudende materialen in uw woning, pand, kantoor of object in kaart gebracht. Door onze ervaring en expertise voert Öko-Care snel en voordelig asbestinventarisaties uit.

Asbestinventarisatie Den Dungen door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé experts op het gebied van asbestinventarisatie Den Dungen ! Een asbestinventarisatie is een onderzoek in een gebouw, woning of bedrijfspand waarbij gezocht wordt naar materialen die asbest bevatten.

Het doel van een asbestinventarisatie is het volledig in kaart brengen, identificeren en kwantificeren van alle asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal dat aanwezig is in een object of bouwwerk. Er zijn verschillende aanwijzingen waaraan je asbest kunt herkennen. Je weet het echter nooit met honderd procent zeker: Uitsluitsel kan alleen gegeven worden na een microscopische analyse in het lab.

Onze DIA’s (Deskundig Inventariseerders Asbest) zijn echte specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Den Dungen. Zij zullen aan de hand van bouwtekeningen uit het verleden en mogelijk zelfs interviews met (oud) bewoners in kaart brengen waar zich asbestverdacht materiaal bevind. Aan de hand van deze gegevens wordt het asbestverdachte materiaal bemonsterd. Deze monsters worden naar een onafhankelijk, geaccrediteerd laboratorium gestuurd. Hierna worden alle verzamelde resultaten in een overzichtelijke rapportage verwerkt.

Meer over Den Dungen

Den Dungen is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. Den Dungen had op 1 januari 2005 samen met Maaskantje 6040 inwoners. Het dorp hoort sinds de gemeentelijke herindeling van 1996 bij de gemeente Sint-Michielsgestel, daarvoor was het een zelfstandige gemeente. Het dorp Maaskantje zit tegen Den Dungen aangeplakt en vormt er een tweelingdorp mee.

Wat kost een asbestinventarisatie in Den Dungen

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Wilt u meer weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Den Dungen? Neem dan contact met ons op. Ook voor ander asbest gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Öko-Care.

Asbestinventarisatie Den Dungen

Asbestdaken Den Dungen

Öko-Care is gecertificeerd conform de norm. Dit betekent dat Öko-Care haar werkzaamheden uitvoert volgens de wettelijke voorschriften. De asbestinventarisatie omvat een onderzoek naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen. Wij maken hiervoor gebruik van handgereedschap. Waar nodig nemen wij materiaalmonsters.

Na de asbestinventarisatie van het gebouw ontvangt u van Öko-Care een asbestinventarisatierapport waar u op inzichtelijke wijze kunt inzien of en waar er asbesthoudende materialen zijn aangetroffen. In dit rapport wordt duidelijk en overzichtelijk aan de hand van schetsen en foto’s aangegeven waar zich asbest bevindt.

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Asbestvezels zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen:

de rechte of amfiboolachtige, waaronder crocidoliet (blauwe asbest), anthophylliet (geel), amosiet (bruine asbest), tremoliet (grijs) en actinoliet (groen).

de spiraalvormige of serpentijn achtige, waaronder chrysotiel (wit).

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Den Dungen of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Den Dungen voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

   

  Bij ons profiteert u van:

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  •  

   Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten