Asbestinventarisatie Casteren

Helaas is er nog steeds veel asbest aanwezig in Casteren. Onze asbest specialisten in Casteren helpen u graag verder om uw omgeving asbestvrij te maken. Het is namelijk verplicht om een asbestinventarisatie uit te voeren bij de sloop of verbouwing van een pand van vóór 1993. Tijdens een asbestinventarisatie in Casteren worden alle asbesthoudende materialen in uw woning, pand, kantoor of object in kaart gebracht. Door onze ervaring en expertise voert Öko-Care snel en voordelig asbestinventarisaties uit.

Asbestinventarisatie Casteren door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Casteren ! Een asbestinventarisatie is een onderzoek gebouw of woning waarbij gezocht wordt naar asbesthoudende materialen- en asbesttoepassingen.

Het doel van een asbestinventarisatie is het volledig in kaart brengen, identificeren en kwantificeren van alle asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal dat aanwezig is in een object of bouwwerk. Er zijn verschillende aanwijzingen waaraan je asbest kunt herkennen. Je weet het echter nooit met honderd procent zeker: uitsluitsel kan alleen gegeven worden na een microscopische analyse in het lab. Asbest heeft een vezelachtige structuur en de meest gebruikte vorm heeft een witte tot lichtgrijze kleur.

Onze DIA’s zijn echte specialisten op het gebied van asbestinventarisatie Casteren. Zij zullen aan de hand van bouwtekeningen uit het verleden en mogelijk zelfs interviews met (oud) bewoners in kaart brengen waar zich asbestverdacht materiaal bevind. Aan de hand van deze gegevens wordt het asbestverdacht materiaal bemonsterd. Deze monsters worden naar een onafhankelijk laboratorium gestuurd. Hierna zullen alle resultaten in een overzichtelijke rapportage worden verwerkt.

Meer over Casteren

Casteren is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Bladel, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp is gelegen in regio de Kempen, ongeveer 25 km ten zuiden van Tilburg en ongeveer 20 km ten zuidwesten van Eindhoven en ongeveer 25 kilometer ten oosten van Turnhout (in België). Casteren telt ongeveer 1000 inwoners en is daarmee het op één na kleinste dorp van de gemeente Bladel.

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor zes verschillende mineralen die voorkomen in de natuur  met een vezelstructuur. Asbest heeft lang bekend gestaan om een aantal goede eigenschappen: het is slijtvast, sterk bestand tegen hoge temperaturen en bovendien was het erg goedkoop.

Asbestinventarisatie Casteren

Asbestinventarisatie Casteren

Voorafgaand aan asbestverwijdering dient er een asbestinventarisatie uitgevoerd te worden. In dit onderzoek kijken de specialisten van Öko-Care naar de aanwezigheid van asbest in een gebouw, kantoorpand of huis. Alleen bedrijven die zijn gecertificeerd mogen dergelijke onderzoeken uitzoeken. Op basis van de de resultaten van een asbestinventarisatie kan Öko-Care een asbestinventarisatierapport samenstellen. Dit rapport heeft de asbestsaneerder weer nodig om het asbest te verwijderen.

Tijdens een asbestinventarisatie in Cromvoirt brengt Öko-Care alle asbesthoudende materialen in kaart. Asbestvezels zijn vaak met het blote oog niet te herkennen. Öko-Care kan op basis van haar kennis en ervaring bepaalde materialen als asbestverdacht bestempelen. Op basis stelt Öko-Care een inspectieplan op zodat er een grondige inspectie kan plaatsvinden. Van de asbestverdachte materialen die wij in kaart hebben gebracht worden monsters genomen die in een asbest laboratorium worden getest.

Wat kost een asbestinventarisatie in Casteren

Uitspraken doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Casteren is moeilijk. Dit komt omdat de kosten van een asbestinventarisatie van een hoop factoren afhankelijk zijn. Indien u meer wenst te weten over de exacte kosten van een asbestinventarisatie in Casteren kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook voor extra informatie over de gang van zaken van een asbestonderzoek of asbestinventarisatie kunt u contact met Öko-Care opnemen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie Cromvoirt of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast een asbestinventarisatie in Cromvoirt voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende steden en dorpen:

  Bij ons profiteert u van:

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode
  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  •  Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies