Asbestinventarisatie Asten

Een asbestinventarisatie is niets meer of minder dan het in kaart brengen van alle asbesthoudende materialen en toepassingen in een object of gebouw. Voorafgaand aan een asbestinventarisatie wordt de nodige deskresearch uitgevoerd. Het bestuderen van oude asbest rapportages of bouwtekeningen kan een onderdeel zijn van dit deskresearch. Het asbest wordt vervolgens door een DIA (deskundig inventariseerder asbest) opgespoord en bemonsterd. Öko-Care laat deze monsters door een onafhankelijk laboratorium.

Asbestinventarisatie Asten door Öko-Care

Asbestinventarisatiebedrijf Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Asten!

Wanneer een gebouw of object van voor het bouwjaar 1993 is en het gesloopt of gerenoveerd gaat worden dan is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Er zijn verschillende type asbest onderzoeken. In bijna alle gevallen gaat het om een type A of een type b asbest onderzoek. Wanneer we praten over een type a asbestinventarisatie in Asten dan gaat het om een licht-destructief onderzoek. Bij zo’n onderzoek worden alle asbest verdachte materialen in kaart gebracht en bemonsterd. Met dit onderzoek wordt in kaart gebracht of een bron asbesthoudend materiaal bevat. Hiernaast wordt ook het type en de hoeveelheid asbest materiaal in kaart gebracht.

Een type B onderzoek is een vergaand onderzoek waarbij destructief onderzoek plaatsvindt. Bij dit type onderzoek kun je denken aan dakconstructies en spouwmuren bijvoorbeeld. Dit onderzoek geeft een volledig beeld van het object of gebouw en zal geen uitsluitingen bevatten.

Wanneer is asbestinventarisatie Asten nodig?

Indien een pand of object is gebouwd voor 1994 en het wordt gerenoveerd of gesloopt dan verplicht de wet om voorafgaand een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Dit is ook het geval indien een pand asbest bevat en de eigenaar van het pand de asbest wil laten verwijderen.

Asbestinventarisatie Asten

Asbestinventarisatie in Asten

Tijdens een asbestinventarisatie Asten worden de asbesthoudender materialen in kaart gebracht. Asbestvezels zijn vaak met het blote oog niet te herkennen. Öko-Care kan op basis van kennis en ervaring bepaalde materialen als asbestverdacht bestempelen. Op basis hiervan wordt een inspectieplan opgesteld en vindt een grondige inspectie plaats. Van de asbest verdachte materialen die wij in kaart hebben gebracht worden monsters afgenomen die in een geaccrediteerd asbestlaboratorium worden geanalyseerd. De asbestinventarisatie Asten wordt afgesloten met een uitgebreide rapportage met onze bevindingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Bij ons profiteert u van:

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  •  Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode