Asbestinventarisatie Alphen

Een asbestinventarisatie is niets meer of minder dan het in kaart brengen van alle asbesthoudende materialen en toepassingen in een object of gebouw. Wanneer u contact met ons opneemt plannen wij direct een afspraak in. Wij komen bij u langs op locatie en voeren een asbestinventarisatie uit. Alle asbestverdachte materialen worden door onze DIA’s in kaart gebracht en waar nodig bemonsterd. Hierna ontvangt u van ons een duidelijk en overzichtelijk asbestinventarisatierapport.

Asbestinventarisatie Asten door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Alphen!

Wanneer een gebouw of object van voor het bouwjaar 1993 is en het gesloopt of gerenoveerd gaat worden dan is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Er zijn verschillende type asbest onderzoeken. In bijna alle gevallen gaat het om een type A of een type b asbest onderzoek. Wanneer we praten over een type a asbestinventarisatie in Alphen dan gaat het om een licht-destructief onderzoek. Bij zo’n onderzoek worden alle asbest verdachte materialen in kaart gebracht en bemonsterd. Met dit onderzoek wordt in kaart gebracht of een bron asbesthoudend materiaal bevat. Hiernaast wordt ook het type en de hoeveelheid asbest materiaal in kaart gebracht.

Een type B onderzoek is een vergaand onderzoek waarbij destructief onderzoek plaatsvindt. Bij dit type onderzoek kun je denken aan dakconstructies en spouwmuren bijvoorbeeld. Dit onderzoek geeft een volledig beeld van het object of gebouw en zal geen uitsluitingen bevatten.

Wanneer is een asbestinventarisatie nodig?

Veel mensen denkens dat een asbestinventarisatie altijd noodzakelijk is voor een oudere woning die geen complete nieuwbouw is. Dat is bijvoorbeeld helemaal niet het geval. Er geldt uitsluitend een verplichting voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie op het ogenblik dat je een huis van het jaar 1993 of vroeger wenst te laten verbouwen of slopen.

Asbestinventarisatie Alphen

Asbestinventarisatie in Alphen

Tijdens een asbestinventarisatie Alphen worden de asbesthoudender materialen in kaart gebracht. Asbestvezels zijn vaak met het blote oog niet te herkennen. Öko-Care kan op basis van kennis en ervaring bepaalde materialen als asbestverdacht bestempelen. Op basis hiervan wordt een inspectieplan opgesteld en vindt een grondige inspectie plaats. Van de asbest verdachte materialen die wij in kaart hebben gebracht worden monsters afgenomen die in een geaccrediteerd asbestlaboratorium worden geanalyseerd. De asbestinventarisatie Alphen wordt afgesloten met een uitgebreide rapportage met onze bevindingen.

Meer over Alphen

Alphen is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp is gelegen tussen Riel en Baarle-Nassau en in de buurt van Tilburg en Breda en telt 4.125 inwoners.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Bij ons profiteert u van:

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  •  Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode