Asbestinventarisatie Almkerk

Tijdens een asbestinventarisatie Almkerk worden alle asbesthoudende materialen in uw woning, pand, kantoor of object in kaart gebracht. Wij komen bij u langs op locatie en voeren een asbestinventarisatie uit. Alle asbestverdachte materialen worden door onze DIA’s in kaart gebracht en waar nodig bemonsterd. Hierna ontvangt u van ons een duidelijk en overzichtelijk asbestinventarisatierapport. Wij kunnen voordelig en efficiënt werken door onze 25+ jaar ervaring in de asbestbranche.

Asbestinventarisatie Almkerk door Öko-Care

Asbestinventarisatiebureau Öko-Care helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestinventarisatie in Alphen!

Wanneer een gebouw of object van voor het bouwjaar 1993 is en het gesloopt of gerenoveerd gaat worden dan is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Er zijn verschillende type asbest onderzoeken. In bijna alle gevallen gaat het om een type A of een type b asbest onderzoek. Wanneer we praten over een type a asbestinventarisatie in Alphen dan gaat het om een licht-destructief onderzoek. Bij zo’n onderzoek worden alle asbest verdachte materialen in kaart gebracht en bemonsterd. Met dit onderzoek wordt in kaart gebracht of een bron asbesthoudend materiaal bevat. Hiernaast wordt ook het type en de hoeveelheid asbest materiaal in kaart gebracht.

Een type B onderzoek is een vergaand asbestonderzoek waarbij destructief onderzoek plaatsvindt. Bij dit type onderzoek kun je denken aan dakconstructies en spouwmuren bijvoorbeeld. Dit onderzoek geeft een volledig beeld van het object of gebouw en zal geen uitsluitingen bevatten.

 

Meer informatie over een asbestinventarisatie Almkerk? Neem dan contact met ons op!

Wanneer is een asbestinventarisatie nodig?

Veel mensen denkens dat een asbestinventarisatie altijd noodzakelijk is voor een oudere woning die geen complete nieuwbouw is. Dat is bijvoorbeeld helemaal niet het geval. Er geldt uitsluitend een verplichting voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie op het ogenblik dat je een huis van het jaar 1993 of vroeger wenst te laten verbouwen of slopen.

Wat kost een asbestinventarisatie Almkerk?

Het is moeilijk om vooraf uitspraken te doen over de exacte kosten van een asbestinventarisatie. De meeste onderzoeken lopen uiteen van € 100  tot € 1.500. Iedere asbestinventarisatie is anders, zie deze prijzen daarom vooral als indicatie, in de praktijk kan het veel hoger of lager uitvallen.

Asbestinventarisatie Almkerk

Asbestinventarisatie in Almkerk

Tijdens een asbestinventarisatie in  Almkerk brengt Öko-Care alle asbesthoudende materialen in kaart. Asbestvezels zijn vaak met het blote oog niet te herkennen. Öko-Care kan op basis van haar kennis en ervaring bepaalde materialen als asbestverdacht bestempelen. Op basis hiervan wordt een inspectieplan opgesteld en vindt een grondige inspectie plaats. Van de asbest verdachte materialen die wij in kaart hebben gebracht worden monsters genomen die in een geaccrediteerd asbestlaboratorium worden getest. De asbestinventarisatie in Almkerk wordt afgesloten met een uitgebreide rapportage met onze bevindingen. Deze kunt u zowel digitaal als schriftelijk ontvangen.

Meer over Almkerk

Almkerk is een plaats in het Land van Altena, hemelsbreed ongeveer 12km ten zuiden van Gorinchem. Het aantal inwoners bedroeg in 2004 ruim 3600. Almkerk maakt sinds 1973 deel uit van de gemeente Woudrichem en ligt in het Land van Heusden en Altena

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een asbestinventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen over uw asbestprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  Naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Bericht  Naast asbestinventarisatie Almkerk voeren wij ook nog asbestinventarisaties uit in de volgende gebieden:

  Bij ons profiteert u van:

  • Vrijblijvende asbestinventarisatie offerte
  • Betrouwbaar & onafhankelijk advies
  •  Ruime ervaring, +8.500 asbestinventarisatie projecten

  • Meest zorgvuldigste & voordeligste methode